Atlantkustvägen

Norges fjäll och fjordar, Trondheim, Röros och Raumabanan

Foto: Visitnorway.com / BeritAxelsson

Foto: Visitnorway.com / BeritAxelsson

Under några få dagar får vi uppleva den del av Norge som är landets mest varie­rande och natursköna. Vackra fjordar, höga fjäll, bördiga dal­gångar, och längst ut i väster möter vi en fantastisk kust där Atlantkustvägen hoppar från ö till ö. Trondheim och Röros är historiska och sevärda plat­ser vi besöker. Raumabanan går genom ett växlande och dramatiskt landskap med ut­sikt över en vild vacker orörd natur, en upplevelse du sent skall glömma!

22 juli, 5 dagar

6390:-

Avgår:
Varberg 6.30 – Kinna – Borås 8.15 – Göteborg 9.15 – Kungälv – Uddevalla – E6 norrut.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 4 nätter i dubbelrum • 4 frukostar • 4 middagar • Fika • Tågresa med Raumabanen • Utflykter • Färjor • Bom- och vägavgifter

Tillägg:
Avbeställningsskydd: 150 kr • Enkelrum:1330 kr • Reseförsäkring: 235 kr

Valuta: NOK

Tag med ID-handling!

DAG 1 VÄSTSVERIGE – ELVERUM

Vi startar mot Norge, kör E6 via Uddevalla och norr om Oslo viker vi av mot Elverum. Vi tar in på Scandic Elgstua för natten och äter gemensam middag.

DAG 2 ELVERUM – TRONDHEIM

Efter frukost fortsätter vi till bergs­staden Röros, som fått utmärkel­sen som ett av Norges värdefulla världsarv. Vi ser platsen vars kyrk­torn har blivit Röros symbol och kör en improviserad stadsrundtur för att uppleva Norges näst största stad. Vi tar in på Clarion Hotel & Congress Trondheim för rum och middag.

atla2DAG 3 TRONDHEIM – KRISTIANSUND – ATLANTKUSTVÄGEN – MOLDE

Den som vill kan på egen hand se den drygt tusenåriga Nidarosdomen, som är den största och viktigaste katedralen i Norge, innan vi reser vidare. Idag följer vi vägar som omväxlande går längs Trondheimsfjorden och in i vacker fjällnatur till Kristiansund. Efter att ha passerat Atlanterhavstunneln färdas vi på Atlanterhavsvejen som visar en dramatisk övergång mellan hav, himmel och land. Vägens mjuka kurvor länkar samman broar och vägbankar mel­lan holmar och skär. Dess vilda natur har gjort vägen till en av Norges mest välbesökta turistmål. Med det mäktiga havet alldeles inpå får vi en stark upplevelse. Vi bor i rosornas och jazzens stad Molde, på Quality Hotel Alexandra. Gemensam middag.

DAG 4 MOLDE – HAMAR

En tidig start mot Åndalsnes, som ligger längst in i Romsdalsfjorden. Härifrån far vi med tåget på Raumabanen till Dombås. Detta är en av Norges vackraste järnvägssträckor längs fjorden och in i Romsdalen. Den vilda och vack­ra naturen drar till sig turister från hela världen och i drygt en timma får vi njuta av vyerna som passerar. Vi lämnar nu den härliga Dombåsplatån och fortsätter genom den tjusiga Gudbrandsdalen. Sista natten blir i Hamar på First Hotell Victoria i centrala Hamar. Middag på hotellet.

DAG 5 HAMAR – HEMORTEN

Innan vi lämnar Hamar tar vi en tur ut på Domkyrkoudden och på av­stånd ser vi arenan Vikingskeppet som byggdes till OS 1994 i Lillehammer. Hemresa via Svinesund till Sverige och på kvällen är vi tillbaka på hemorterna igen.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher