Berlin, Tyskland

Europas hjärta, pulsåder och kulturmetropol

Välkommen till staden som aldrig sover! I världsmetropolen Berlin har man aldrig tråkigt – det händer någonting hela tiden. Drygt 20 år efter murens fall har de östra och västra delarna flätats samman och fått en märkbar ansiktslyftning.

berlin

Bild: Berlin Tourismus Marketing GmbH

Dag 1 Hemorten – Berlin

Vi lämnar hemorten, passerar Danmark och når tyska gränsen på eftermiddagen. Några timmar senare är vi i Berlin. Vi bor tre nätter på Mercure Hotel am Alexanderplatz med frukostpension. Från detta utmärkta läge promenerar vi på några få minuter till Alexanderplatz. Där finns ett stort shoppingutbud, kaféer, restauranger, TV-tornet och Hofbräuhaus Berlin. Vi har nu tre kvällar och två hela dagar att njuta av allt Berlin har att ge. Vi äter en sen men god middag tillsammans på restaurang i närheten av hotellet.

Dag 2 – 3 Berlindagar

Har du inte varit i Berlin tidigare har du mycket att se! Har du redan varit där så är det garanterat inte samma stad som när du lämnade den. Berlin står under en ständig förvandling, och vi visar dig den från flera håll.

En omfattande stadsrundtur med buss och svensktalande lokal guide är ett bra sätt att se Berlin på. För att få en överblick är TV-tornet på Alexanderplatz att rekommendera. Det moderna Berlin med design utöver det vanliga finner vi runt Potsdamer Platz. Symbolen för det enade Tyskland, Brandenburger Tor, och andra minnesmärken som Checkpoint Charlie, Gedächtniskirche och museiön är självklara hållpunkter på vår rundtur!

Utbudet är enormt – här finns allt du kan tänka dig! Det finns gott om tid att fördjupa sig i världsstaden Berlin på egen hand. Vi kan varmt rekommendera en historisk rundtur med båt på Spree och varför inte en kväll på nyöppnade Hofbräu München i Berlin.

Dag 4 Berlin – hemorten

Efter frukost sätter vi oss i bussen som kör till Rostock, med chans till gränshandel innan färjan lämnar kaj. Resan fortsätter genom Danmark och Sverige, tillbaks till hemorterna.