Blekinge skärgård

En smakfull resa med unika besöksmål i Sveriges trädgård

blekinge

Vi hälsar dig välkommen till Ronneby, känd för sin brunnsmiljö. Idag finns inga musikpaviljonger kvar i Ronneby brunnspark och brunnsgästerna myllrar inte vid källan. Men parken finns kvar med sina promenader och vackra blomsterplanteringar.Blekinge har varit gränsland mellan Sverige och Danmark,och flera välkända minnesplatser finns kvar, till exempel Brömsebro och Kristianopel,namn vi känner igen från historieböckerna.I Karlshamn ser vi statyn över Karl-Oskar och Kristina som ser ut över havet med drömmen om Amerika i blicken. Förr betraktades Karlshamn som ett syndens näste där alkohol, spelkort och snus tillverkades. På en båttur i Blekingevackra skärgård kryssar vi oss fram mellan öarna. I Karlskrona kan vi än idag ta del av militärhistoriska sevärdheter på det prisade Marinmuseet som numera också har världens näst största ubåtshall. På Eriksbergs viltpark kan vi bli kompis med hjortar, vildsvin och visenter.

8 augusti, 4 dagar

5390:- Utflykter ingår!

Avgår:
Borås 7.00, Kinna, Varberg 8.45, Falkenberg, Halmstad 9.45. Göteborg 7.30, Kungsbacka.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 3 nätter i dubbelrum • 3 frukostar • 3 luncher • 3 middagar • Fika • Skärgårdstur • Guidningar • Utfllykter

Tillägg:
Avbeställningsskydd 150 kr • Enkelrum: 990 kr • Reseförsäkring: 205 kr

Foto: Berit Axelsson

Foto: Berit Axelsson

DAG 1 HEMORTEN – RONNEBY

På väg mot Blekinge passerar vi den på sin tid farliga snapphane­bygden i trakten mellan Skåne och Småland, där gränsfejder ofta på­gick. Vi har nära till naturen och i Mörrums fina fiskevatten skulle du säkert vilja ha en lax på kroken. På en guidad tur ser vi Karlshamns be­römda träarkitektur där köpman­gårdarna fortfarande radar upp sig utmed Drottninggatan. I Ronneby väntar Ronneby brunn med härliga rum och sköna bäddar. Här stannar vi tre nätter och äter vår middag varje kväll.

DAG 2 UTFLYKTSDAG I SYDOST OCH MARINMUSEET

Vi börjar med att se fredsstenen i Brömsebro och strax intill ligger befästningsstaden Kristianopel. Orten är en blomstrande idyll kring ringmuren, kyrkan och hamnen. Här är det lätt att charmas av den rara bymiljön. Vi följer ostkusten till världsarvsstaden Karlskrona. Örlogsstaden består av bland annat befästningar, varv och andra an­läggningar som haft stor betydelse. På Stumholmen finns Karlskronas marinmuseum där vi äter lunch på restaurang Skeppsgossen och ser museets unika ubåtshall. Här kan du se en ubåt från insidan, kanske för första gången? På en guidad stadsrundtur med buss i Karlskrona ser vi Amiralitetskyrkan och kyrkans fattigbössa känd under namnet Gubben Rosenbom, och andra trevliga inslag. Innan dagen är slut har du också fått en stund på egen hand i Karlskrona varpå vi återvänder till Ronneby.

DAG 3 SKÄRGÅRDSTUR I VÄRLDSARVET MED BÅT

Sveriges sydligaste skärgård be­står av 1 650 öar, kobbar och skär. Idag njuter vi av vind och vatten, saltstänkta klippor och upptäcker pärlbandet av öar på det sätt som passar oss bäst just här – med ut­flyktsbåt på rundtur i världsarvet Blekinge skärgård. Tillbaks på Ronneby brunn vill någon kanske prova hotellets spa eller utomhus­pool, dit alla hotellgäster har fri entré – behandlingar bör förbokas.

DAG 4 RONNEBY -HEMORTEN

I Ronneby centrum finns kultur­kvarteren med vackra träbyggnader och smala gränder, och från Heliga korskyrkan har vi en fin ut­sikt över stadens torg. På Eriksbergs vilt-och naturpark avnjuter vi en läcker måltid tillagad av vilt från gårdens egna marker. Därefter ger vi oss ut på en rund­tur i Eriksbergs niohundra hektar stora vilthägn. Här strövar ståt­liga kron-och dovhjortar, visenter, vildsvin och mufflon fritt omkring. Med sällskap av en guide får vi en inblick i naturparkens spännande verksamhet, och har vi tur ser vi de skygga djuren från bussen. Det blir en händelserik eftermiddag innan det är dags att återvända hemåt.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher