Gotland – Rosornas Ö

En underbar resa till solens, rosornas och ruinernas ö! Gotland bjuder på en mängd sevärdheter och ett annor­lunda landskap med rik flora och medeltida atmosfär. Under vikingatiden var det vaxljus och ekorrskinn som var öns viktiga handelsvaror, idag är ljusen av stearin och skinnen kommer från lamm…

Gotländsk design inspireras ofta av karg enkelhet med naturens färger och material. I Visby händer det mycket och nu finns chansen att upp­leva folklivet i den medeltida atmosfären.
Alla bilder: Berit Axelsson

Alla bilder: Berit Axelsson


18 juli, 4 dagar

5590:- Utflykter ingår!

Avgår:
Rederiet fastställer tidtabellen i början av 2017, därefter fastställs avgångstid.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 3 nätter i dubbelrum • 3 frukostar • 3 middagar • Färjor • Utflykter
(Entré tillkommer för den som vill gå ner till Lummelundagrottan.)

Tillägg:
Avbeställningsskydd 150 kr • Enkelrum: 1790 kr • Reseförsäkring: 205 kr

Uppge födelsedata, kön och nationalitet vid bokning.
Tag med ID-handling!

DAG 1 HEMORTEN – VISBY

Vi reser med färja från småländ­ska ostkusten direkt till Visby där Scandic Visby hotell väntar med rum. Vi bor nära centrum och kan­ske tar du en promenad för att se hamnområdet där en av Sveriges största glassbutiker ligger, och där finns de flesta glasstillverkare re­presenterade.

DAG 2 – 3 UTFLYKTSDAGAR

NORRA GOTLAND – MED GIGANTISKA RAUKAR Ingen svensk stad kan mäta sig med världsarvsstaden Visby med sin medeltida karaktär, ringmuren, rosor och ruiner. Vi finner ett kargt och kalkrikt landskap på vår väg norrut till Ingemar Bergmans älskade Fårö – fårens och kändisarnas betesplats. Bebyggelsen är ålderdomlig lik­som Fårödialekten och här finns de mäktiga raukarna på öns största raukfält. Vi ser skogar och säregen natur med vindpinade tallar. Under dagen ges tid att besöka Lummelundagrottan – en underjordisk sagovärld skapad av na­turen själv. Öns hantverk i ull och skinn står också på programmet. Tillfälle till lunch på egen hand ges under dagen.

SÖDRA GOTLAND – HOBURGSGUBBEN Vi följer den vackra kusten med utsikt mot Karlsöarna på vägen ner mot Hoburgen. Naturligtvis hälsar vi på Hoburgsgubben – södra Gotlands största rauk. Stenhuggarna har försvunnit men på stenmuseet ser vi hur hantver­ket gick till. Kanske köper någon ett bryne och tar med hem. Det finns nittioen kyrkor på ön och de är rena konstskatter. Vi be­söker en av dem. Den gotländska floran är ett sagolikt kapitel och här växer många arter som trivs i den kalkrika miljön. Tillfälle till lunch på egen hand ges under dagen.

KVÄLLSLIVET I VISBY Vi äter middag på hotellet varje afton och därefter finns tid att ge sig ut i sommarstadens uteliv.

DAG 4 VISBY – HEMORTEN

Idag tar färjan oss tillbaka till fast­landet för vidare hemresa med buss, på kvällen är vi återigen hemma.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher