Holland

med blomstertåg

Holland om våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare. Där möter vi hela fält med tulpaner i regnbågens alla färger, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Väderkvarnar, kanaler, träskor, ost och charmiga fis­kelägen är bara några förslag.

Foton: Roger Johansson


Resan är slutsåld – Det går att sätta upp sig på väntelista

20 april, 6 dagar

6750:- Utflykter ingår!

Avgår:
Borås 07.00 – Kinna – Varberg 08.45. Göteborg 07.15 – Kungsbacka.
Falkenberg – Halmstad 09,45 – Mellbystrand – Ängelholm – Helsingborg.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 5 nätter i dubbelrum • 5 frukostar • 5 middagar • Kanaltur • Utflykter med entréer till Keukenhof • Blomstertåget • Ostgård • Färjor • Vägskatter

Tillägg:
Avbeställningsskydd 150 kr • Reseförsäkring 265 kr • Enkelrum: 1770 kr

Valuta: EUR

Tag med pass!

DAG 1 VÄSTSVERIGE – BAD OLDESLOE

Vi reser med buss och färjor via Danmark till Tyskland där Hotel Tryp by Wyndham i Bad Oldesloe tar emot med rum och middag.

DAG 2 BAD OLDESLOE – UTRECHT

Vi far vidare mot Holland, kör över den tre mil långa Nordsjövallen som avgränsar Nordsjön och ”in­sjön” Ijsselmeer. Vi ser den lilla pit­toreska fiskebyn Volendam och får tillfälle att köpa ost och träskor på en trevlig ostbondgård. Vi fortsätter till Utrecht och tar in på Carlton Hotel President för tre nätter och äter middag på hotellet varje kväll.

DAG 3 – 4 UTFLYKTSDAGAR (INGÅR I RESANS PRIS) AMSTERDAM – KANALTUR (LÖRDAG/SÖNDAG)

Amsterdam är en av Europas äldsta och vackraste städer med kanaler, vacker arkitektur, konst, mysiga kaféer och mycket annat. Stadsrundturen sker med kanalbåt på stadens smala kanaler samtidigt som guiden ger oss stadens histo­ria. På nära håll får vi se husbåtar trängas med de vackra köpmanna­husen i Amsterdams centrum, blan­dat med barer och restauranger. Du får tid att göra egna val av stadens sevärdheter som konst, dia­manter, museer, med mera.

BLOMSTERTÅGET (LÖRDAG)

En årlig företeelse i april har de färgglada blomsterprydda vagnar­na blivit som glider genom byarna från tidig morgon till sena kvällen, och besökarna kommer i tusental från hela Europa för att uppleva och beundra årets parad.

KEUKENHOF (SÖNDAG)

Keukenhof, blomsterparken som har en miljon besökare under våren varje år. Det är en fest för ögat med ett färgscenario bland slingrande stigar och porlande bäckar som ingen får missa. Det är här vi fin­ner de magnifika blomsterrabat­terna med tulpaner, narcisser, hya­cinter och andra lökväxter i flera olika inspirerande tematrädgårdar. Växthusen är fyllda av blommor i de mest fantasifulla kombinationer och du finner massor av idéer att ta med hem.

DAG 5 UTRECHT – LÜBECK

Kanske lockar något mer innan vi lämnar Holland och reser tillbaks till Tyskland. Centrala Holiday Inn Hotel i Lübeck väntar oss med rum och middag. På kvällen kan vi bekanta oss med Lübeck på egen hand.

DAG 6 LÜBECK – VÄSTSVERIGE

Vi tar en stadspromenad i Lübecks stadskärna och får höra om den gamla hansastaden. Det finns det möjlighet att gränshandla före hem­resan som sker samma väg tillbaks genom Danmark. Vid Helsingör siktar vi Sverige och reser norrut mot hemorterna.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher