Rhen – Mosel

Alla bilder: Roger Johansson

Här möts vi av branta vinsluttningar, pittoreska byar och medeltida borgar. När vi färdas längs de sling­rande floderna får vi njuta av ett härligt landskap, fullt av borgar, romantiska ruiner och korsvirkesstäder. Allt ligger vackert inbäddat med grönskande vinodlingar i trappstegsliknande terrasser. Vi bor i glada och charmiga Rüdesheim som är huvudort i vindistriktet Rheingau.

7 oktober, 7 dagar

6980:-

Avgår:
Borås 7.15 – Kinna – Varberg 9.00 – Falkenberg – Halmstad 10.00 – Mellbystrand. Göteborg 7.30 – Kungsbacka.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 6 nätter i dubbelrum • 6 frukostar • 6 middagar • Båttur på Rhen • 3 vinprovningar • Sopplunch i vinbergen • Utflykter enligt programmet • Färjor • Vägskatter

Tillägg:
Avbeställningsskydd 150 kr • Reseförsäkring 295 kr • Enkelrum: 1150 kr

Valuta: EUR

Tag med pass!

DAG 1 HEMORTEN – BAD OLDESLOE

Vi reser via Danmark till Tyskland. På färjan till Tyskland ges tillfälle att äta lunch. Drygt en timma sena­re är vi framme vid dagens etapp­mål Bad Oldesloe. Middag och rum väntar på Tryp by Wyndham Bad Oldesloe.

DAG 2 BAD OLDESLOE – RÜDESHEIM

Idag kommer vi fram till Rüdesheim vid Rhen. Vi bor på Parkhotel, som har ut­sikt över Rhen och gångavstånd till den berömda gränden och nöjesgatan Drosselgasse där musiken hörs ljuda gemytligt bland vinstu­gorna varje kväll. Middagarna äter vi på hotellet.

DAG 3-4 UTFLYKTSDAGAR MED VIN­SKÖRD, VINPROVNING OCH BÅTTUR

Ett trevligt inslag är besöket hos en vinbonde. Han guidar oss ute på vinfältet, och kanske kan vi skörda några druvklasar innan vi avslutar med en sopplunch. Vi åker en båt­tur på Rhen, där flodbåten sakta glider fram. Rhenfloden kantas av vackra borgar med mjuka sluttande vinfält. I Sankt Goarshausen väntar bus­sen på oss och tar oss med upp på den sägenomspunna Loreleyklippan där vi får en hänförande utsikt. I Rüdesheim går vi en stads­promenad och hör om stadens histo­ria. Efter vinprovningen av traktens kända och lätta viner brukar stäm­ningen bli hög och kanske fortsätter vi till fler vinstugor på egen hand. Turen går till Niederwaldmonumentet och minnesmärket över Tysklands enande år 1871. Den ståtliga Germaniastatyn blick­ar ut över vinfälten som vackert breder ut sig i dalgången. Härifrån kan man ta linbanan, som går rakt över vinstockarna, tillbaks och få tid för att strosa runt på egen hand i den mysiga staden. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet för att sedan ge oss ut i nöjesvimlet. I Rüdesheim är det ständigt fest och vi hjälper för­stås till att hålla stämningen uppe! En specialitet värd att prova är Rüdesheimer Kaffee – Weinbrand och kaffe toppat med vispad grädde.

DAG 5 UTFLYKT TILL MOSELDALEN

Efter en timmas resa ser vi ett helt annat landskap. Den slingrande Moseldalen kantas av charmiga byar där vinbergen breder ut sig på båda sidor. Ofta bär byarna dub­belnamn där halva delen är belägen på ena sidan floden och den andra halvan på motsatta sidan. Det berömda Moselvinet måste provas och det sker med flera olika sorter på vinkällare i Bernkastel-Kues. Vi får tid att strosa runt på egen hand innan vi återvänder till Rüdesheim för middag.

DAG 6 RÜDESHEIM – HANNOVER

Vi lämnar Rhendalen och viker av från Autobahn för att se andra vyer och få små trevliga stopp under dagen. Övernattning med mid­dag på Leonardo Hotel Hannover Airport. Cirka 60 mil.

DAG 7 HANNOVER- HEMORTEN

Vi besöker gränshandeln innan vi tar färjan till Danmark och Sverige. På kvällen har vi nått fram till våra hemorter igen med många minnen och kanske en och annan vinflaska i bagaget. Cirka 60 mil.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher