Stockholms Skärgård – Med skärgårdsbåten på ”Tusen öars kryssning” och Allsång på Skansen

De vidsträckta vattenvidderna runt Stockholm saknar motsvarighet på andra håll i världen. Österut lockar en naturskön skärgård med 24000 öar, kala kobbar och skär. Vi möter kvadratmil av skiftande natur och fauna medan vi sakta glider fram över öppna fjärdar, trånga kanaler och sund. I mellanskärgården finner vi bondgårdar och åretruntboende medan det blir kargare ju längre ut vi kommer.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi når Stockholm under eftermiddagen och flyttar in på centrala Best Western Kom Hotel, inte långt från Hötorget. Stockholm är en vacker och intressant stad som vi hinner se mycket av och vi börjar redan idag med de närmsta omgivningarna med tips om matställen för kvällen. Under resan stannar vi för paus där fika och lunch finns att köpa. Ca 50 mil.

Dag 2 – 3. Utflyktsdagar
Heldag i Stockholm (tisdag)
Vi börjar med en stadsrundtur där vi kör över de olika malmarna och möter sevärda platser i vår huvudstad med vackra och välkända byggnader, fina parker och djupa vikar. Vi avrundar med Gamla Stan och här får vi egen tid att florera runt charmiga gränder. Med Djurgårdsfärjan kan du lätt ta dig till Djurgården, där kan du finna egna guldkorn bland alla museum.

Allsång på Skansen  (tisdag)
På Allsångskvällen äter vi en trerätters middag på Skansens anrika Restaurang Solliden och ser föreställningen direkt från restaurangen. Entré och middag ingår.

”Tusen Öars Kryssning”.  Heldagstur  (onsdag)
Vi får en härlig guidad skärgårdskryssning ombord på M/S Waxholm III, där krögaren Jesper Taube står för menyvalet. Vi kryssar via Nacka och Ingaröfjärden till Kymmendö och går iland på August Strindbergs Hemsö. Rakt österut finner vi Bullerö med Bruno Liljefors ateljé. Vi gör landstigningar för museum, natur- och kulturstigar. Nästa anhalt är seglarnas paradis Sandhamn, där går vi en promenad genom byn. Lunch, kaffe och middag äter vi ombord. Återfärden går via Vaxholm tillbaka till Stockholm.

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Förmiddagen är fri för egna val. Vi har centrala Stockholm med butiker, varuhus och gallerior bara några få minuters promenad från hotellet. Vid lunchtid lämnar vi hotellet och startar hemresan.

Sista resan har avgått
2018

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• 3 logi i 2-bäddsrum
• 3 frukostar
• 1 lunch
• 1 fika
• 2 middagar
• Guidad
skärgårdskryssning
• Stadsrundtur
• Entré till Allsångskvällen

AVGÅR:
Varberg 07.00 – Kinna –
Borås 08.45 – Ulricehamn
– Jönköping – Mjölby –
Linköping – Norrköping.
Fjärås – Kungsbacka –
Göteborg 07.00.

TILLÄGG:
Avbeställningsskydd 150:-
Reseförsäkring: 205:-
Enkelrum: 1020:-