Rügen & Stralsund, Tyskland

Det fanns en tid då Sverige var det mäktigaste landet i norra Europa och behärskade hela Östersjön. En tid som inleddes med Gustav II Adolf och slutade med Karl XII. På den gröna oasen, Rügen, ser vi idylliska småstäder, historiska platser och de berömda kritklipporna med ”Königsstuhl” vid Stubbenkammer. Vi finner ett paradis av härliga små badorter med långa badstränder.

Foto: M. Hederström

Dag 1. Västsverige – Stralsund
Resan till Tyskland går via Helsingborg över Själland till Gedser för knappa två timmars överfart till Rostock. Med buss fortsätter vi till vårt hotel Wyndham, Stralsund HanseDom, som är beläget strax utanför Stralsund. Här finns också det populära suptropiska vattenlandet HanseDom. På kvällarna äter vi middagarna på hotellets restaurang.

Dag 2. Utflyktdag på Rügen med lokal guide. (heldag)
Vi far på en spännande dag till Rügen som är Tysklands största ö. Längs kusten hittar vi klassiska kurorter som Binz och Sellin med härliga badstränder som har långa bryggor och fin vit sand. Vid Rügens mest kända landmärke, Königsstuhl, ser vi de vita kalkstensklipporna som reser sig högt över den turkosfärgade Östersjön. Vi fortsätter rundturen över ön med sin vackra och böljande natur och hinner även med orterna Potbus och Sassnitz innan vi vänder tillbaks.

Dag 3. Stralsund
Efter frukost följer vi vår reseledare på en stadsvandring. Vi finner en trevlig gammal fin hansastad med svensk historia. Här har man valt att bevara stadens historiska identitet genom att ta vara på byggnader med hantverksskicklighet och tradition. I Gamla stan finns torget, trevliga butiker och flera restauranger som erbjuder olika matupplevelser. Stralsund är trots allt gammalt en modern stad som älskas av sina turister. Närheten till hamnen gör att man som besökare trivs gott i denna stad. Resten av dagen väljer du fritt bland stadens sevärdheter.

Dag 4. Stralsund – Västsverige
Ännu en gång reser vi över Rügen och får tid till shopping innan färjan avgår från Sassnitz. Ombord finns chans att äta lunch. På kvällen är vi tillbaka på hemorterna med många fina minnen att berätta om för vänner och bekanta.

26 juli
2018

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• Färjor
• 3 nätter i dubbelrum
• 3 frukostar
• 3 trerättersmiddag/buffé
• Entré till Königsstuhl
• Vägskatter

AVGÅR:
Borås 06.45 – Kinna –
Varberg 08.30 –
Falkenberg – Halmstad
09.30 – Ängelholm –
Helsingborg.
Göteborg 07.15 –
Kungsbacka.

TILLÄGG:
Enkelrum: 780:-
Avbeställningsskydd 120:-
Reseförsäkring: 205:-

Valuta: Euro
Lämna födelsedata,
kön och nationalitet vid
bokning.
Tag med pass!

Vi bor på ett mycket
efterfrågat hotell och
redan två månader före
måste vi lämna namnlista
till hotellet, boka därför
genast.