Rügen – Stralsund

Det fanns en tid då Sverige var det mäktigaste landet i norra Europa och behärskade hela Östersjön, en tid som inleddes med Gustav II Adolf och slutade med Karl XII. På den gröna oasen Rügen ser vi idylliska småstäder, historiska platser och de berömda kritklipporna med Königsstuhl vid Stubbenkammer och trevliga små badorter.

Foto: Roger Johansson


10 juli, 4 dagar

4490:-

Avgår:
Borås 6.45 – Kinna – Varberg 8.30 – Falken­berg – Halmstad 9.30 – Ängelholm- Helsingborg. Göteborg 7.15 – Kungs­backa.

Detta ingår:
Bussresa • Reseledare • 3 nätter i dubbelrum • 3 frukostar • 3 middagar • Lokal guide heldag • Entré Königsstuhl • Färjor • Vägskatter

Tillägg:
Avbeställningsskydd 120 kr • Reseförsäkring 205 kr • Enkelrum: 780 kr

Valuta: EUR

Uppge födelsedata, kön och nationalitet vid bok­ning. Gäller båda resorna! Tag med pass!

DAG 1 VÄSTSVERIGE – STRALSUND

Resan till Tyskland går via Helsingborg över Själland till Gedser för knappa två timmars överfart till Rostock. Med buss fort­sätter vi till Stralsund. Innan kvällen är vi vid InterCity Hotel för inkvartering. Middag äter vi tillsammans.

DAG 2 UTFLYKTDAG PÅ RÜGEN MED LOKAL GUIDE (HELDAG)

Guiden tar oss med på en spän­nande dag runt ön. Vi stannar till i den berömda badorten Binz, möter den härliga naturen och får veta om livet på Rügen då och nu. Vid Rügens mest kända land­märke, Königsstuhl, ser vi de vita kalkstensklipporna, stranden och den turkosfärgade Östersjön. Vi fortsätter vår rundtur över ön med dess vackra och böljande natur innan vi återvänder till Stralsund.

DAG 3 STRALSUND

Efter frukost följer vi reseledaren på en stadsvandring. Vi finner en trevlig gammal fin Hansastad med svensk historia. Här har man valt att bevara sta­dens historiska identitet och tagit vara på byggnader med hantverks­skicklighet och tradition. I Gamla stan finns torget, trevliga butiker och flera restauranger som erbjuder olika matupplevelser. Stralsund är trots allt gammalt en modern stad som älskas av sina turister. Närheten till hamnen gör att man som besökare trivs gott i denna stad. Resten av dagen väljer du fritt bland stadens sevärdheter.

DAG 4 STRALSUND – VÄSTSVERIGE

Ännu en gång reser vi över Rügen och får tid till shopping innan färjan avgår från Sassnitz. Ombord finns chans att äta lunch. På kvällen är vi tillbaka på hemorterna med många fina minnen att berätta om för vän­ner och bekanta.

human hair wigs human hair weave lancel pas cher louboutin pas cher oakley pas cher canada goose pas cher air max pas cher scarpe mbt louboutin pas cher louboutin pas cher Ralph Lauren pas cher ralph lauren pas cher air max pas cher canada goose pas cher air max 90 pas cher louboutin outlet Canada Goose Pas Cher