Fårfesten i Kil och Lars Lerins utställning på Sandgrund

Fårfesten i Kil är en fröjd för alla sinnen – Ett av årets absoluta höjdpunkter!

FÅReningen Fårfest i Kil arrangerar varje år en fest, då fårets alla fantastiska egenskaper firas! Välkommen på hantverk-hemslöjdsmarknad med ull som tema, få inspiration, kunskap, o mycket mer. Fårfesten äger rum under veckoslutet vecka 9 i Värmländska Kil.

Ca 130 utställare finns med under helgen och de representerar allt från lamm och får som ull i alla former, tovat, stickat garner, broderi, kläder, lammskinn, man spinner, väver, stickar och syr. Här finns också handgjorda produkter som ulltvålar, handfärgade garner, ekologiska och återvunna produkter, designade kläder i tex lin och skinn. På matsidan finns både rökt och torkat kött, korvar, ost, och ostkaka.  Det finns café, restaurang i skolan men även utomhus grillas det goda lammburgare, korv att smaka på.

Konsthallen Sandgrund/ Lars Lerins utställning

Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan vi se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där vi har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Restaurangen Sandgrund invigdes 1960. Året innan hade den tidigare klassiska restaurangen Stadsträdgården bränts ned av en pyroman. Byggnaden projekterades och byggdes på rekordtid. Dess modernistiska arkitektur, med de stora panoramafönstren mot Klarälven, uppmärksammads internationellt. På 70-talet förvandlades Sandgrund till danspalats Under restaurangens glansperiod gästades danskvällarna fem dagar i veckan av landets största dansband.

Dag 1:
Resan startar från Västsverige, morgonkaffe med smörgås avsmakas i Göta Älvdalen.  Strax efter lunch är vi framme i Kil där Fårfesten går av stapeln på Sannerudsskolan. Som på alla marknader finns det café och matförsäljare som kan stilla törst och hunger. När marknaden stängt för dagen tar vi oss till Karlstad och vi tar in på centrala hotell Scandic Winn, gemensam middag på hotellet.

Dag 2:
Vi får en lugn och skön morgon med tid att njuta av hotellets frukostbuffé. Strax före elva promenerar vi till närbelägna Sandgrunds Konsthall och får en guidad visning av konsthallen och dess verk. Därefter några timmar på egen hand. I närheten av Sandgrundsudden finns Värmlands Museum, biblioteket samt centrala Karlstad. Under hemresan tar vi paus där det finns tillfälle att äta eller fika. På kvällen är vi tillbaks på hemorterna igen.

1 mars 2019

INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• 1 fika dag 1
• 1 hotellnatt i dubbelrum
• Middag och frukostbuffé
• Entré till Fårfesten
• Entré och guidad visning på Sandgrund

AVRESA:
Varberg 06,00 – Horred – Kinna – Borås 07,45 – Bollebygd – Landvetter – Göteborg 08,45 – Göta Älvdalen – Trollhättan

TILLÄGG:
Enkelrum: 260:-, Avbeställningsskydd: 120:-