Finland

Från Fiskars till Hangö – Finlands sydligaste stad

Staden som alltid lockat personligheter, både konstnärer och fint folk

Här har du resan som har det lilla extra, god mat, spännande miljöer och pianokonsert!

Följ med på en guidad resa med buss i södra Finland och se mer av vårt vackra grannland i öst. En dag äter vi lunch i den historiska kopparsmedjan i Fiskars. Bruket som grundades 1649, har idag förvandlats till en unik designer- och hantverksby. Hotell Regatta är ett bekvämt spa-hotell beläget i en jugendbyggnad från 1800-talet och har en underbar vy mot havet med bästa paradplats i sommarparadiset Hangö. Lokalguiden är specialiserad på sin hemstad, Hangö. Hon tar oss med på rundvandring och bjuder oss på en privat pianokonsert. Havet är alltid närvarande och den öppna horisonten får hela staden att bada i ljus. En älskad plats för konstnärer.

Dag 1.
Från västkusten reser vi raskt upp till Stockholm där vi går ombord på fartyget Mariella som tar oss till Helsingfors. En fest för smaklökarna får vi i restaurangen. Det bjuds till buffé, där rikligt med mat och dryck ingår. Innan kvällen är över har vi lyssnat till musik, besökt baren eller handlat i fartygets taxfreebutiker, välsorterade med designvaror, dofter, vin och sötsaker. Vi övernattar i insides tvåbäddshytt alla med golvsängar och egen toalett med dusch.

Dag 2.
Vi äter en härlig sjöfrukost medan fartyget glider in till ett vårligt Helsingfors. Under två dagar skall vi tillsammans med svensktalande guide besöka Fiskars för shopping och utställningar. Lunch bjuds på historiska Kopparsmedjan i Fiskars. Hangö som ligger i Finlands sydligaste spets, har en dramatisk historia som är nära förknippad med sjöfart. Kring sekelskiftet 1900 byggdes härvillor i vacker träarkitektur och en badort hade fötts. Samtidigt emigrerade hundratusentals finländare för att söka lyckan i Amerika. För många av dem var det Hangö och Russarö fyr som ofta utgjorde en sista hälsning från fosterlandet. Vi övernattar och äter middag på Regatta spa-hotell med havet som närmsta granne.

Dag 3.
Efter frukost får vi en tur till Ingå och Westerby Gård, från början en bondgård med gamla anor ligger i den idylliska landsbygden. Här finner vi en avkopplande och stressfri miljö på gården som drivs av 16:e generationen. Lunchen intar vi på gårdens unika restaurang. Vi är tillbaks i l Helsingfors i god tid innan M/S Gabriella avgår mot Stockholm. På kvällen äter vi i en trerätters middag i fartygsrestaurangen.

Dag 4.
Under morgontimmarna stävar vi in genom Stockholms vackra skärgård medan vi äter frukost. Vi angör Stockholm under förmiddagen och får några timmars uppehåll innan hemresan. Här kan man besöka något på egen hand såsom, Gamla stan, Djurgården eller Nationalmuseum som nyligen öppnats efter fem års renovering. Hemresan påbörjas på eftermiddagen och till kvällen är alla hemma igen.

30 maj 2019

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• Färjor
• 2 nätter i insides 2-bäddshytt
• 1 natt i dubbelrum inkl SPA-inträde
• 3 frukostar
• 2 luncher
• 2 middagar exkl drycker
• 1 smörgåsbord inkl fria drycker
• Lokal guide
• Pianokonsert
• Rundtur
• Entré m.m.

AVGÅR:
Varberg 06,30 – Kinna – Borås 08,15 – Ulricehamn – Jönköping – E4 till Stockholm. Kungsbacka – Göteborg 06,30

TILLÄGG:
Avbeställningsskydd: 150:-
Utsideshytt: 250:-/pers
Enkelhytt/rum: 1450:-

Valuta: EUR
Uppge födelsedata, kön och nationalitet vid bokning. Tag med ID-handling.