Åland – Unik skärgård, vacker natur och spännande historia

På Åland möter vi ett örike med egen kultur, egna lagar, egen bestämmanderätt och ett annat språk än fosterlandet Finland. Under resan får du uppleva en stor dos av åländska mat- och dryckestraditioner, intressant historia och del av skärgården. Detta och Ålands sköna natur gör den här resan så spännande och vacker. En innehållsrik resa för alla smaker!

Foto: Heidi Ms Ikonen, visitaland.com / Berit Axelsson

Dag 1. Hemorten – Mariehamn
Vi reser till Stockholm och där väntar Viking Lines färja Cinderella som tar oss till Åland. Vi njuter av det stora smörgåsbordet och resten kvällen ägnar vi oss åt fartygets nöjen och shopping.

Dag 2. Rundtursdag cirka 5-6 tim – Östra och södra delen
Framme i Mariehamn lämnar vi fartyget och tar oss till hotellet där vi äter frukost.
Vi kör därefter en rundtur i Mariehamn och vidare ut i det åländska landskapet där vi bekantar oss med både den svenska och den ryska tiden som hör till Ålands historia. Vi stiftar bekantskap med Bomarsunds fästningsruiner och Jan Karlsgårdens friluftsmuseum. Vi äter lunch i närheten. På eftermiddagen är våra rum klara för inflyttning på Park Alandia Hotell mitt i centrum som blir vårt hem i två nätter. På eftermiddagen finns tid att utforska Mariehamn och botanisera bland restauranger och sevärdheter.

Dag 3. Utflyktsdag till Norra Åland
Idag ser vi den västra och norra delen av Åland. På Eckerö finns flera intressanta museum, vi ser Jakt & Fiskemuseet. Längst upp i norr njuter vi av utsikten över Ålands norra skärgård. Vi äter en god lunch och på återvägen tittar vi in på Stallhagens bryggeri med gårdsbutik, för att handla lokala varor innan vi återvänder till Mariehamn.

Dag 4. Mariehamn – Hemorten
Tidigt på morgonen lämnar vi hotellet på Åland, och färjan , M/S Rosella, till Kapellskär, under överfarten äter vi dagens frukost. Hemresan går genom natursköna Roslagen i Uppland till Stockholm, där vi får ett kort uppehåll innan vi far vidare söderut. Vi når hemorten mot kvällen.

25 juni
2019

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• Färjor
• 1 natt i insides
2-bäddshytt
• 2 nätter i dubbelrum
• 3 frukostar
• 1 smörgåsbord inkl
fria drycker
• 2 luncher
(utflyktsdagarna)
• Rundturer
• Entré m.m.

AVGÅR:
Varberg 06.45 – Kinna –
Borås 08.30 –
Ulricehamn – Jönköping –
E4 till Stockholm.
Kungsbacka – Göteborg
06.45

TILLÄGG:
Avbeställningsskydd: 250:-
Enkelhytt/rum: 1120:-
Utsideshytt: 150:-

Valuta: EUR
Uppge födelsedata,
kön och nationalitet
vid bokning. Tag med
ID-handling.