NORGE Atlantkustvägen – Norges fjäll och fjordar, Trondheim och Raumabanen

Under några få dagar, får vi uppleva den del av Norge, som har landets mest varierade och natursköna. Vackra fjordar, höga fjäll, bördiga dalgångar och längst ut i väster möter vi en fantastisk kust där Atlantkustvägen hoppar från ö till ö. Trondheim och Röros är historiska och sevärda platser vi besöker. Raumabanan går genom ett växlande och dramatiskt landskap med utsikt över en vild vacker orörd natur, en upplevelse du sent skall glömma!

Dag 1. Västsverige – Elverum
Vi kör mot Norge via Uddevalla och Svinesund, norr om Oslo viker vi av mot Elverum. Vi tar in på Scandic Elgstua i Elverum för natten och äter gemensam middag.

Dag 2. Elverum – Trondheim
Efter frukost fortsätter vi till Bergsstaden Röros, som fått utmärkelsen som ett av Norges värdefulla världsarv. Vi ser platsen vars kyrktorn har blivit Röros symbol och kör en improviserad stadsrundtur för att uppleva Norges näst största stad. Vi övernattar och äter middag på Quality Hotel Augustin, Trondheim.

Dag 3. Trondheim – Kristiansund – Atlantkustvägen – Molde
Den som vill kan på egen hand se den drygt tusenåriga Nidarosdomen, som är den största och viktigaste katedralen i Norge innan vi reser vidare. Idag följer vi vägar som omväxlande går längs Trondheimsfjorden och in i vacker fjällnatur till Kristiansund. Efter att ha passerat Atlanterhavstunneln färdas vi på Atlanterhavsväg en som visar en dramatisk övergång mellan hav, himmel och land. Vägens mjuka kurvor länkar samman broar och vägbankar mellan holmar och skär. Dess vilda natur har gjort vägen till en av Norges mest välbesökta turistmål. Med det mäktiga havet alldeles inpå får vi en stark upplevelse. Vi bor i rosornas och jazzens stad Molde, på Scandic Hotel Alexandra. Gemensam middag.

Dag 4. Molde – Hamar
En tidig start mot Åndalsnes, som ligger längst in i Romsdalsfjorden. Härifrån far vi med tåget på Raumabanen till Dombås. Detta är en av Norges vackraste järnvägssträckor längs fjorden och in i Romsdalen. Den vilda och vackra naturen drar till sig turister från hela världen och i drygt en timma får vi njuta av vyerna som passerar. Vi lämnar nu den härliga Dombåsplatån och fortsätter genom den tjusiga Gudbrandsdalen. Sista natten bor vi på Scandic Ringsaker utanför Hamar. Middag på hotellet.

Dag 5.  Hamar – Hemorten
Innan vi lämnar Hamar tar vi en tur inåt centrum och på avstånd ser vi arenan Vikingskeppet som byggdes till OS 1994 i Lillehammer. Hemresa via Svinesund till Sverige och på kvällen är vi tillbaka på hemorterna igen.

Foton: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff – Leif Johnny Olestad – visitnorway.com

!!INSTÄLLD!!

 22 Juli
2020

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledares tjänster
• 4 nätter i dubbelrum
• Morgonkaffe
• 4 frukostar
• 4 middagar
• Tågresa med
Raumabanen
• Utflykter
• Färjor, bom- och
vägavgifter

AVGÅR:
Varberg 06.30- Kinna – Borås 08,15 –
Göteborg 09.15 – Kungälv –
Uddevalla – E6 norrut.

TILLÄGG:
Enkelrum: 1470:-
Avbeställningsskydd: 250:-

Valuta: NOK
Tag med ID-handling!