Dalhalla konsert, Rättvik

Malena Ernman gästas av Lisa Nilsson, Philip Jalmelid och Kristin Lidström

Dalhallas fantastiska förvandling från kalkbrott till operamusikscen samt duktiga artisters framträdanden är en alldeles oslagbar kombination! Denna nutida amfiteater med en förtrollande akustik måste upplevas på plats i Rättvik.

5-7 juli För elfte sommaren i rad intar Malena Ernman Dalhalla som i år gästas av Lisa Nilsson som sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den enormt hyllade musikaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern. För den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker. Tillsammans bjuder de på en helkvällskonsert.

Dag 1. Hemorten – Falun
Från västkusten ställer vi färden mot Dalarna och vi stannar för kaffe- och måltidspauser utmed vägen. Vi tar in på First Hotell Grand i Falun som även serverar oss middag.

Dag 2. Sundborn och Dalhalla
På förmiddagen har vi fritt att på egen hand se Falun. Senare tar vi en utflykt till vackra Sundborn, dalaorten med sina typiska dalaröda hus och där konstnären Carl Larssons Lilla Hyttnäs finns. Här finns konsthallen, museum, trädgården och kyrkan som Carl Larsson färgsatte i början av 1900-talet.  Vi äter en tidig middag på hotellet och åker sedan i god tid till Rättvik, för att vara med om kvällens konsert i Dalhallas unika miljö. Vi sitter utomhus på bästa parkettplats (blå sektion) i det gamla kalkbrottet, kläder efter väder gäller.

Dag 3. Falun – Hemorten
Vi får en lugn morgon innan vi checkar ut från hotellet och far nu på idylliska vägar  i bergslagsbygder mot Karlstad och vidare genom Dalsland. På lämpliga platser tas paus där det finns tillfälle att köpa mat/fika. På kvällen är vi tillbaks hemma igen.

5 juli 2019

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• 2 logi i dubbelrum
• 2 frukost
• 2 middagar
• 1 fika
• Konsertbiljett
• Utflykt

AVGÅR:
Veddige – Varberg 07,00, Värö,
Frillesås, Kungsbacka, Göteborg 08,30, Alingsås.
Horred, Kinna, Borås 08,00 – Vårgårda – Vara

TILLÄGG:
Enkelrum: 590:-
Avbeställningsskydd: 150:-