Gotland

Rosornas ö – ett exotiskt landskap i svensk miljö

En underbar resa till solens, rosornas och ruinernas ö! Gotland bjuder på en mängd sevärdheter och ett annorlunda landskap med rik flora och medeltida atmosfär. Under vikingatiden var det vaxljus och ekorrskinn som var öns viktiga handelsvaror, idag är ljusen av stearin och skinnen kommer från lamm. Gotländsk design inspireras ofta av karg enkelhet med naturens färger och material. I Visby händer det mycket och nu finns chansen att uppleva folklivet i den medeltida atmosfären.

Dag 1. Hemorten – Visby
Vi reser med färja från småländska ostkusten direkt till Visby och anländer tidigt på eftermiddagen till Best Western Solhem Hotell Visby, som väntar med rum. Vi bor nära centrum och får en guidad stadspromenad i Visby stadskärna innan vi återvänder till hotellet för middag.

Dag 2 – 3. Utflyktsdagar
Norra Gotland – med gigantiska raukar

Ingen svensk stad kan mäta sig med Visby som ingår i världsarvet med sin medeltida karaktär, ringmuren, rosor och ruiner. Norröver finner vi ett kargt och kalkrikt landskap på väg till Ingemar Bergmans älskade Fårö – fårens och kändisarnas ”betesplats”. Bebyggelsen är ålderdomlig liksom Fårödialekten och här finns de mäktiga raukarna på öns största raukfält. Vi ser skogar och säregen natur med vindpinade tallar. Under dagen ges tid att besöka Lummelundagrottan – en underjordisk sagovärld skapad av naturen själv, (exkl. entré).

Södra Gotland – Hoburgsgubben
Vi följer den vackra kusten med utsikt mot Karlsöarna på vägen ner mot Hoburgen. Naturligtvis hälsar vi på Hoburgsgubben – södra Gotlands största rauk. Stenhuggarna har försvunnit men på stenmuseet ser vi hur hantverket gick till. Det finns nittioen kyrkor på ön och de är rena konstskatter. Vi besöker någon av dem. Den gotländska floran är ett sagolikt kapitel och här växer många arter som trivs i den kalkrika miljön.

Kvällslivet i Visby
Efter utflykterna finns tid att ge sig ut i sommarstadens uteliv och upptäcka egna favoriter bland stadens alla restauranger.

Dag 4. Visby – Hemorten (heldag i Visby)
Idag utforskar vi Visby på egen hand. Som besökare förvånas man över att Visby har så mycket att erbjuda. De trånga gränderna innanför den medeltida stadsmuren skapar en spännande miljö med mysiga kaféer, hantverksbutiker, museer mm. På kvällen tar färjan oss tillbaka till fastlandet igen, för vidare hemresa med buss. Vi är tillbaks i Borås strax efter midnatt och vidare till Varberg/Göteborg.

!!INSTÄLLD!!

16 juli 2020

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• Färjor
• 3 hotellnätter
• 3 frukostar
• 1 middag
• Guidad stadspromenad
• Alla utflykter

AVGÅR:
Varberg 04,30 – Kinna – Borås 06,00 –
Ulricehamn – Jönköping.
Kungsbacka  – Göteborg 04,30

TILLÄGG:
Enkelrum: 1140:-
Avbeställningsskydd: 250:-

Lämna födelsedata, kön och nationalitet vid bokning.
Tag med ID-handling!
Boka resan före 1 juni – därefter på förfrågan!