Holland med blomstertåg

Holland om våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare. Där möter vi hela fält med tulpaner i regnbågens alla färger, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Väderkvarnar, kanaler, träskor, ost och charmiga fiskelägen är bara några förslag.

Dag 1. Västsverige – Hamburg – Bergedorf
Vi reser med buss och färjor via Danmark till Tyskland där H4 Hotel Hamburg-Bergedorf tar emot med rum och middag.

Dag 2. Hamburg – Bergedorf – Rotterdam
Vi far vidare mot Holland, kör över den tre mil långa Nordsjövallen som avgränsar Nordsjön och ”insjön” Ijsselmeer. Vi ser den lilla pittoreska fiskebyn Volendam och får tillfälle att köpa ost och träskor på en trevlig ostbondgård. Vi fortsätter till Best Western Plus Rotterdam, beläget vid flygplatsen, för tre nätter och äter middag på hotellet varje kväll.

Dag 3- 4. Utflyktsdagar (ingår i resans pris)

Amsterdam – Kanaltur
Amsterdam är en av Europas äldsta och vackraste städer med kanaler, vacker arkitektur, konst, mysiga caféer m.m. Stadsrundturen sker med kanalbåt på stadens smala kanaler samtidigt som guiden ger oss stadens historia. På nära håll får vi se husbåtar trängas med de vackra köpmannahusen i Amsterdams Centrum, blandat med barer och restauranger. Du får tid att göra egna val av stadens sevärdheter som konst, diamanter, museum m.m.

Blomstertåget
En årlig företeelse i april har de färgglada blomsterprydda vagnarna blivit som skrider genom byarna från tidig morgon till sena kvällen och besökarna kommer i tusental från hela Europa för att uppleva och beundra årets parad.  I år äger detta rum en vecka tidigare än normalt med anledning av påskhelgen.

Keukenhof
Keukenhof, blomsterparken som har en miljon besökare under våren varje år. Det är en fest för ögat med ett färgscenario bland slingrande stigar och porlande bäckar som ingen får missa. Det är här vi finner de magnifika blomsterrabatterna med tulpaner, narcisser, hyacinter och andra lökväxter i flera olika inspirerande tematrädgårdar. Växthusen är fyllda av blommor i de mest fantasifulla kombinationer och du finner massor av idéer att ta med hem.

Dag 5. Rotterdam – Lübeck
Vi lämnar Holland och reser genom en annan del av Holland tillbaks till Tyskland. Holidday Inn,Lübeck vid stadsporten väntar oss med rum och middag. På kvällen kan vi bekanta oss med Lübeck på egen hand.

Dag 6. Lübeck – Västsverige
Vi tar en stadspromenad i Lübecks stadskärna och får höra om den gamla hansastaden. Det finns det möjlighet att gränshandla innan hemresan som sker samma väg tillbaks genom Danmark. Vid Helsingör siktar vi Sverige och reser norrut mot hemorterna.

10 april
2019

Utflykter ingår!

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• Färjor
• 5 nätter i dubbelrum
• 5 frukostar
• 5 middagar
• Kanaltur
• Utflykter med
entréer till Keukenhof,
blomstertåget, ostgård
• Vägskatter och busskaffe

AVGÅR:
Borås 07,00 – Kinna – Varberg 08.45. Göteborg 07.15 – Kungsbacka.
Falkenberg – Halmstad 09,45 – Mellbystrand – Ängelholm – Helsingborg.

TILLÄGG:
Avbeställningsskydd 250:-
Enkelrum: 1990:-

Valuta: EUR
Tag med pass!