Julmarknad på Mårbacka, Värmland och Lars Lerins konst, Sandgrund

På Mårbacka Minnesgård, hålls en av landets mest uppskattade julmässor. Julmässan pågår i ekonomibyggnaderna kring herrgården. Här gör hantverkarna allt för att med sina verk föra traditionerna vidare. Skaparglädje och kvalitet är ledorden och varorna är handgjorda helt enligt de gamla traditionerna När vi ändå är på plats kan den intresserade passa på att gå en guidad tur i Selma Lagerlöfs välbevarade hem. Här får man höra den både tragiska, roliga och framför allt intressanta historien bakom en av landets mest kända författarinnor. Så ta en tur till årets julmässa på Mårbackas Minnesgård. Det blir en upplevelse för alla sinnen.

På Sandgrund i Karlstad, det gamla dans- och restaurangpalatset, finns idag akvarellmålaren Lars Lerins permanenta konsthall, som vi besöker.

Dag 1.
Vi reser från Västkusten och Sjuhäradsbygden genom Dalsland till Östra Ämtervik i Värmland, Med paus för förmiddagskaffe. På tidig eftermiddag är vi framme på Mårbacka där julmarknaden pågår i herrgårdens ekonomibyggnader. När vi har provsmakat, handlat och insupit allt av julens fröjder, beger vi oss till Ulvsby herrgård strax norr om Sunne. Här övernattar vi och bjuds en välsmakande middag och får möjlighet att umgås vid kaffet efter maten.

Dag 2.
Efter en härlig frukost tar vi farväl av den gamla Länsmansgården, och reser till Karlstad. där ett besök på Lars Lerins Konsthall väntar. På Konsthallen finns tillfälle att fika och vi stannar utmed hemvägen med möjlighet att äta lunch. På kvällen är vi tillbaka på hemorterna igen.

Sista resan har avgått
2018

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• 1 natt i dubbelrum
• 1 fika
• Frukost
• Middag
• Entréer

AVGÅR:
Varberg 06.30 – Kinna –
Borås 08.15 – Bollebygd
– Göteborg 09.15 –
Bohus C 09.35

TILLÄGG:
Enkelrum: 330:-
Avbeställningsskydd 120:-
Reseförsäkring: 145:-