Tusen öars kryssning i Stockholms Skärgård och Allsång på Skansen

De vidsträckta vattenvidderna runt Stockholm saknar motsvarighet på andra håll i världen. Österut lockar en naturskön skärgård med 24 000 öar, kala kobbar och skär. Vi möter kvadratmil av skiftande natur och fauna medan vi sakta glider fram över öppna fjärdar, trånga kanaler och sund. I mellanskärgården finner vi bondgårdar och åretruntboende medan det blir kargare ju längre ut vi kommer.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi når Stockholm under eftermiddagen och flyttar in på Best Western Kom Hotel, centralt i Stockholm city, inte långt från Hötorget. Stockholm är en vacker och intressant stad som vi hinner se mycket av och vi börjar redan idag med de närmsta omgivningarna Under resan stannar vi för paus där fika och lunch finns att köpa.

Dag 2 – 3. Utflyktsdagar
Heldag i Stockholm (tisdag)
Vi börjar med en stadsrundtur där vi kör över de olika malmarna och möter sevärda platser i vår huvudstad med vackra och välkända byggnader, fina parker och djupa vikar. Vi avrundar med Gamla Stan och här får vi egen tid att florera runt charmiga gränder. Kanske går du över till Blasieholmen för att se Nationalmuseum, som nyligen öppnats efter femårs renovering. Med Djurgårdsfärjan kan du lätt ta dig till Djurgården, där kan du finna egna guldkorn bland alla museum.

Tips att göra på egen hand! Abba-Museum, Nationalmuseum, Vikingamuseet, Gamla stan, Djurgården,  Wasa-varvet, Liljevalchs, Waldemarsudde mfl..

Allsång på Skansen  (tisdag)
Vi kommer till Skansen i god tid innan Allsångskvällen börjar. Du har då möjlighet att vandra runt på Skansens friluftsmuseum eller om vi har tur kan vi se dem öva inför kvällens föreställning. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser. Entrén ingår.

”Tusen Öars Kryssning”.  Heldagstur  (onsdag)
Följ med på en guidad heldagskryssning där vi under en dag ser det bästa av Stockholms skärgård! Vi färdas med Strömma Kanalbolagets klassiska skärgårdsbåt M/S Waxholm III från stadens buller genom den inre skärgården till den yttre skärgården. Ombord står krögaren Jesper Taube för menyvalet. Under dagen går vi i land på några av skärgårdens mest välkända öar för en guidad tur.

Kymmendö, Bullerö & Sandhamn
På Kymmendö bekantar vi oss med ön som Strindberg refererar till som Hemsö, ute i havsbandet gästar vi Bullerö där Bruno Liljefors hämtade inspiration och målade. Här finns också möjlighet till ett snabbt dopp om tid finns över. Innan båten vänder hemåt hinner vi även med ett stopp på seglarparadiset Sandhamn, där gångvägarna kantas av pittoreska hus och trollska tallskogar. Återresan passerar vi Vaxholm.

Ombord på M/S Waxholm III
Måltiderna tillagas ombord av färska råvaror, levererade samma morgon. Under turen serveras både lunch och middag i den vackra matsalen. Fullständiga rättigheter ombord, men dryck ingår inte priset.

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Förmiddagen är fri för egna val. Vi har centrala Stockholm med butiker, varuhus och gallerior bara några få minuters promenad från hotellet. Vid lunchtid lämnar vi hotellet och startar hemresan.

!!INSTÄLLD!!

27 juli

2020

DETTA INGÅR:
• Bussresa
• Reseledare
• 3 logi i 2-bäddsrum
• 3 frukostar
• 1 lunch
• 1 fika
• 1 middag
• Guidad skärgårdskryssning
• Stadsrundtur
• Entré till Allsångskvällen

AVGÅR:
Varberg 07,00 – Kinna – Borås 08,45 – Ulricehamn – Jönköping – E4:an norrut samt från Fjärås – Kungsbacka – Göteborg 07,00.

TILLÄGG:
Avbeställningsskydd 250:-
Enkelrum: 1065:-